Alkoholiker

Som alkoholiker risikerer du en alt for tidlig død

Som alkoholiker risikerer du en alt for tidlig død

Er du kommet ud i et alkoholmisbrug, bør du ikke tøve med at opsøge professionel behandling. Du løber nemlig en stor risiko for tidlig – og smertefuld – død, hvis du fortsætter dit misbrug.

Hvornår dør man af alkohol?

Alkohol er et opløsningsmiddel, som forvolder stor skade på såvel hjernen som på de indre organer. Samtidig er det de færreste alkoholikere, som spiser ordentlig mad i henhold til de gældende kostråd. Dette betyder, at en alkoholikers krop med meget stor sandsynlighed vil lide under fejl ernæring som direkte følge af misbruget. Og når man samtidig tager i betragtning, at langt størstedelen af alle alkoholikere samtidig er rygere – og at en del af dem samtidig misbruger andre stoffer – øges dødeligheden blandt alkoholikere ganske betragteligt.

Hvis man over en længere periode udsætter sin krop for store mængder af alkohol uden pause, vil de indre organer lide alvorlig skade. De mest almindelige fysiske sygdomme hos alkoholikere er således betændelse i bugspytkirtlen, åreknuder i spiserør og endetarm, fedtlever og leversvigt, forhøjet blodtryk som følge af skader på hjerte musklen, svækkelse af det muskulære system og afkalkning af knoglerne med der af følgende knogleskørhed og risiko for brud, samt kræft i strube, mundhule, lever, bryst, tarm og endetarm samt svælg og spiserør.

Der er, med andre ord, rigeligt med dødsårsager at vælge imellem, hvis man er alkoholiker. Og jo tættere, man drikker, des større er risikoen for, at disse sygdomme og lidelser indtræffer snarere før end siden. Mindst 3000 dødsfald på årlig basis i Danmark har alkohol som primær eller medvirkende årsag, hvilket må siges at være 3000 for mange – især når gennemsnitsalderen for alkoholikere, som dør af deres misbrug, er langt lavere end for resten af befolkningen.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få hjælp til alkoholafvænning, så du kan nedsætte din risiko for at dø tidligt af en af ovenfor nævnte sygdomme. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk