PTFE tape

PTFE tapen kan klare de vanskelige tætninger

PTFE tapen kan klare de vanskelige tætninger

editorial

PTFE tape er en dyr tape af høj professionel kvalitet, der har været brugt i mange år af håndværkerne. Især blikkenslagere og VVS-folk bruger den til at forsegle rør og skabe en vandtæt samling. Navnet PTFE er simpelthen taget ud fra tapens specielle kemiske sammensætning, som kaldes polytetrafluorethylen. En mere velkendt betegnelse for det er teflon, som de fleste ved hvad er.

image

Fordelene ved denne specialtape?

PTFE-tape er egentlig let at anvende, men det kræver noget faglig ekspertise at få brugt det de rigtige steder i forbindelse med VVS-arbejdet, og derfor vil man ofte tilkalde en professionel fagperson, når det skal gøre ordentligt.

PTFE tape er et rigtigt godt hjælpemiddel til fagfolk, der arbejder med f.eks. at tætne rørledninger. PTFE tape er en type tape, der er modstandsdygtig overfor varme. Tapen er belagt med teflon, og kaldes populært for ”teflon-tape”. Teflonen bevirker, at tapen ikke smelter ved høje temperaturer.

I dit køkken har du sikkert pander eller gryder der er teflonbelagt, som har den fordel at maden ikke brænder sig fast. PTFE tape bruges fortrinsvis til at tætne efter, og almindelig Gaffa-tape vil komme til kort her, fordi den type tape vil smelte ved meget varme.

Køb den rigtige slags PTFE tape

Hvis du selv vil finde den rette tape er det vigtigt at være opmærksom på, at der findes en del forskellige slags PTFE tape. Kik efter tykkelsen på tapen. Køber du en tynd tape skal tapen udskiftes oftere. Vælger du derimod en tykkere slags er det varmeforseglingen, der skal udskiftes oftere.

Bredden af tapen er også vigtigt, og du vil naturligvis få et problem med at tapen ”rynker”, hvis den er for bred. Og effekten af tætningen vil dermed reduceres. Det ønsker du ikke. Men det bedste er er at spørge en erfaren fagmand til råds i dit netværk, så du ikke spilder penge på at at investere i de forkerte produkter. Find også den rette leverandør af PTFE tape.