boligadvokat

Lad din boligadvokat klare paragrafferne når du køber hus eller lejlighed

Lad din boligadvokat klare paragrafferne når du køber hus eller lejlighed

Når du køber bolig, er det altid en god idé at have en boligadvokat med ved hånden. Boligadvokaten kan nemlig være en god sparring partner, når det handler om at træffe de rette beslutninger omkring køb af bolig. Men boligadvokatens opgaver begrænser sig ikke til gennemlæsning af dokumentation i forbindelse med din bolig handel.

En boligadvokat kan hjælpe dig med dit skøde

Når en bolig skifter hænder, skal skødet altid opdateres. Dette er en vigtig detalje, som mange desværre overser, hvilket kan have ubehagelige følge virkninger. Dit skøde er et vigtigt dokument, idet det er den eneste offentligt tilgængelige dokumentation for dit retmæssige ejerskab af boligen. Skødet er nemlig tilgængeligt for den almene offentlighed via det digitale tinglysnings register, som ligger online og kan tilgås af alle med adgang til internettet.

I gamle dage hed tinglysnings registeret Tingbogen, og lå frit fremme på det lokale tinglysnings kontor. Nu om stunder er registeret landsdækkende – og ved hjælp af få museklik kan man skaffe sig adgang til oplysninger omkring en hver boligs ejer forhold.

Hvis forrige ejer stadig står opført som den aktuelle ejer af din bolig, kan det give ham eller hende nogle uretmæssige fordele. Vedkommende kan for eksempel optage lån med sikkerhed i boligen, idet låne udbyderen vil bruge tinglysnings registeret som reference for boligens ejerskab. Og er vedkommende rigtig fræk, kan han eller hun sælge boligen én gang til og på den måde score dobbelt fortjeneste. De sagesløse købere har jo ikke en chance for at vide, at det ikke er sælger som er den retmæssige ejer af huset eller af lejligheden!

I denne forbindelse kan din boligadvokat hjælpe dig med at sørge for korrekt opstilling af skødet og tinglysning af dette, så der ikke kan herske tvivl om boligens ejerforhold. Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk