pokal

Kan man takke nej til en pokal?

Kan man takke nej til en pokal?

Oftest deltager man jo i en konkurrence, hvor man ved, at man ender med at vinde en given pokal eller får en anden form for fysisk tilkendegivelse, der er både et minde om og et bevis for, at man ikke bare gennemførte noget bestemt den dag.

Men det er ikke altid, at man ved, hvordan sådan en tilkendegivelse kommer til at se ud.

Nogle gange er det bare en tarvelig kopi af en velkendt pokal, der ikke engang har en inskription, som er købt over en ringe webshop med pokaler.

Den er da kitsch og sød at se på, men den er nok næppe noget, der er mange penge værd, fordi den netop er købt et sted fra, hvor man har fået lavet den slags på samlebåndsbestilling, hvorfor man kan sælge den så billigt.

Sådan ser man det heldigvis sjældent ske ved store sportsstævner, men det kan da ske i mindre skala og især ved interne konkurrencer i et firma.

Så er spørgsmålet i den forbindelse, om man tillade sig at takke nej til at modtage den pokal?

Det er nok lidt svært at få sig selv til det, hvis man står midt i ceremoni, hvor stemningen er god, folk smiler og klapper, og man er ved at få overrakt den her pokal.

Det bedste, man næsten kan gøre i den situation, er at tage imod den, og så kan man altid gemme den væk derhjemme, hvor man ikke behøver have den stående fremme.

Får man så besøg af andre, der deltog i samme stævne, kan man tage pokalen frem, eller man kan sige, at man ikke kan huske, hvor man lige har lagt den.

Andre gange får man måske bare sådan en pokal, fordi man er månedens medarbejder, selvom man ikke direkte har deltaget i sådan en “konkurrence”. 

Her kan man gøre samme finte som ovenover.