Fysioterapi

Hvornår har jeg brug for fysioterapi?

Hvornår har jeg brug for fysioterapi?

Fysioterapi er for dig, som oplever smerter og stivhed i dine muskler og led. Disse kan opstå som følge af uhensigtsmæssig brug af kroppen eller skævheder i denne forårsaget af dårlig arbejdsstilling eller skader fra et traume.

Hvis du for eksempel er kommet galt af sted med dit knæ er det ikke kun det pågældende knæ som er i fare for at udvikle varige skader. I den periode hvor du ikke kan støtte på benet fordi dit knæ skal hele kan du udvikle kompenserings mekanismer som lægger et ekstra slid på dine øvrige led.

På den måde kan skaden forplante sig til andre dele af din krop. En knæskade kan sætte spor helt op i nakken og i skuldrene på grund af måden hvorpå du kompenserer. Derfor er det vigtigt at du får trænet hele kroppen godt og grundigt op efter en skade. Og til dette formål er fysioterapi et godt redskab.

Hvordan foregår fysioterapeutisk træning?

Når du henvender dig til en fysioterapeut med henblik på at få tilrettelagt et genoptrænings forløb vil du først og fremmest blive grundigt undersøgt. Din fysioterapeut vil iagttage din krops bevægelighed og styrke i forskellige situationer.

En stor del af den fysioterapeutiske træning er det der kaldes funktionel træning som tager udgangspunkt i kroppens naturlige bevæge mønstre. Det betyder at din træning vil basere sig på kroppens individuelle beskaffenhed, og tage hensyn til dine eventuelle skader og skavanker. Kroppen vil blive styrket på naturlig vis, uden overanstrengelse, og ofte ved brug af hjælpemidler så som massage, akupunktur eller elektrostimulation, laser eller ultralyd.

Målet med fysioterapeut er at hjælpe dig med at bevare mobilitet og funktion i kroppen efter skader eller nedslidning. Og samtidig vil du med regelmæssig fysioterapi kunne forebygge yderligere skader og slitage på kroppen.

Du kan booke tid til en indledende konsultation hos din fysioterapeut i Herlev på tartarusgym.dk.