flotte frisurer

Hvad er flotte frisurer for dig?

Hvad er flotte frisurer for dig?

Når du tænker på flotte frisurer, hvad dukker så op på indersiden af dit kranium?

Vi tør godt gætte på, at svaret afhænger af, hvilket køn man er, om man går op i den slags, hvilke andre (mode)tendenser man har, hvad man har af interesser, alder og rigtig mange andre ting.

Nogle mennesker går jo til frisøren og får fikset den samme frisure på samme måde, som de har gjort det de sidste mange år. Det er nemmest, det er billigt, og de skal ikke bruge så meget tankevirksomhed på det, mens de i stilhed sidder og får ordnet deres hår.

Så er der dem, hvor besøget hos frisuren bliver ækvivalent til i gamle dage at mødes ved gadekæret for landsbyens befolkning, hvor der blev drøftet stort og småt og generelt sladret lidt i byen.

Her prøver man så også en ny frisure af for at se, om det kan være noget, der passer til en. Nogle eksperimenterer, mens andre forsøger sig frem inde for det, som de finder flottest.

Der er nogle mennesker, der ikke kan forestille sig en dag eller i det mindste en uge, hvor de som minimum ikke forsøger at ændre hårfarven, klippe lidt spidser til, touperer det, sætter det op, glatter det og så videre.

Det er en del af deres identitet at prøve noget nyt, så man kan føle sig frisket op ved at prøve en ny frisure.

Moden med garnet har også ændret sig gennem tiden, hvor man i 1700-tallet skulle have meget opretstående og ornamenterede frisurer, der var dækket til med parfume, men bestemt ikke vasket.

Sådan var det for mænd og kvinder, men da især 1. verdenskrig brød ud, kunne det ikke svare sig for mænd at have langt hår i skyttegraven.

Derfor er moden med håret bestemt også påvirket af, hvad der er praktisk, men det praktiske kan så udvikle sig til mode, så på den måde påvirker de hinanden.