Der kan være flere årsager til, at du ønsker at få lavet en ultralydundersøgelse. Det kan være fordi dig og din mand venter barn, det kan være fordi du skal have tjekket dit hjerte, din nyre eller et andet organ, eller det kan være noget helt tredje. Vi kommer her i indlægget ind på fordelene der er ved ultralyd.

Ufarlige lydbølger

Måden en ultralydundersøgelse fungerer på, er ved at man bruger et apparat, som sender ufarlige lydbølger ind i kroppen. Disse lydbølger bruger maskinen til at danne et billede af, hvordan der ser ud på indersiden af din krop. Derfor kan man bruge ultralyd til at se en baby i maven, til at se problemer på et hjerte og meget andet.

Kan bruges til mange ting

Som nævn tidligere i indlægget, så kan man bruge en ultralydundersøgelse til mange ting. Den kan bruges til at tjekke gravide, men den kan også bruges til meget mere end det. Hvis man har problemer med et organ, så kan en ultralyd bruges til at undersøge hvad der er galt, og hvad man kan gøre ved det. En ultralyd kan derfor bruges til livmoderne, leveren, galdeblæren, hjertet, tjek for lymfeknuder og meget mere.

Hvor får man en ultralyd

Ultralydundersøgelser kræver specielt udstyr, og derfor kan hvem som helst heller ikke tilbyde, at give dig en. Hvis du skal have lavet en ultralydscanning skal du forbi et sygehus. Det kan være privat, men det kan også være offentligt. Sygehusene bruger dem i deres daglige gang til at finde ud af, hvordan de bedst kan hjælpe en patient med det videre forløb. Men også til at tjekke om en patient fejler noget, som man ikke kan se ud fra andre undersøgelser.

Hvis du ønsker at læse mere om emnet, så kan du besøge nørrevold, hvor de er eksperter i ultralydscanninger: https://www.noerrevold.dk/